Steder der $ 150 000 er nok til å trekke seg
Hvordan trekke seg tilbake til Tsjekkia

Tsjekkia tilbyr ikke et spesielt pensjonsvisum. Hvis du ønsker å bo mer enn 90 dager, må du søke om visum for lengre opphold som kan utstedes i opptil et år.

Dette visumet vil be deg om å bli offisielt og aktivt, ifølge eksperter i Flytt til Praha flyttingstjenester.
Amerikanske pensjonister kan søke om det som en selvstendig næringsdrivende med den hensikt å jobbe i Praha eller studere, spesielt for språkkurs.

Etter et år kan du søke om langtidsoppholdstillatelse for samme «formål». Etter fem års lovlig opphold i Tsjekkia, kan du søke om permanent opphold.KARLOVY VARY, CZECH REPUBLIC - SEPTEMBER 20, 2012: People walking along Hot springs colonnade in Karlovy Vary.

Bolivia

Bolivia, et landstengt land i Sør-Amerika, har i mange år tiltrukket seg utlendinger med et sjarmerende klima, unike geografiske trekk og svært lave levekostnader.

Hvis det å utforske fjell, salt myrer, sjarmerende kolonibyer og travle byer høres ut som en god tettbebyggelse, kan du glede deg over pensjonisttilværelse i Bolivia!

Bolivias folkehelse er fremdeles i ferd med å utvikles, så du finner bedre omsorg i private klinikker. Helseforsikring kan bidra til å dekke kostnadene.

Utlendinger kan leve et behagelig liv for rundt 1000 dollar i måneden i rimelige Tarija. Mange utenlandske pensjonister har også vært glade for å besøke og bosette seg i Santa Cruz og La Paz. Kunnskap om det spanske språket vil hjelpe deg å tilpasse deg mengden.Car with happy people driving on the mirror surface of Salar de Uyuni in Bolivia with clouds reflection