8 voedingsmiddelen die helpen bij de spijsvertering

We weten allemaal hoe ongemakkelijk het is om een zware spijsvertering te hebben na een eetbui of een te zware maaltijd.

Daarom stellen we een reeks voedingsmiddelen voor die u zullen helpen om de spijsvertering lichter te maken en uw maag hoeft niet overmatig te werken.

Gember

13 beneficios del jengibre a tu salud | Cocina Fácil Network

Gember helpt de misselijkheid te verlichten en bevordert de verplaatsing van voedsel van de maag naar de dunne darm door het voorkomen van brandend maagzuur.

Het vermindert ook winderigheid en een opgeblazen gevoel.

Daarnaast heeft gember een ontstekingsremmende, anti-oxidante en anti-ulcer werking op ons lichaam.
 

Yoghurt

COMO PREPARAR un delicioso Yogurt griego - RecetasFitness10.Com

Yoghurt kan een grote bondgenoot zijn voor onze spijsvertering. Volgens sommige onderzoeken kan het gunstig zijn voor mensen die lijden aan constipatie, lactose-intolerantie, diarree, inflammatoire darmziekten.

Dit komt omdat dit voedsel een aantal natuurlijke bacteriën (probiotica) met zich meedraagt die zich binden met degenen die in de darm aanwezig zijn om in te werken op de afbraak van voedsel wanneer het de darm bereikt.

Maar niet alle yoghurts bevatten probiotica. Om deze micro-organismen te bevatten, mag het product niet worden gemaakt van gepasteuriseerde melk.