5 oefeningen om je fasciën te strekken en flexibiliteit te krijgen
We zullen u vertellen hoe u het moet doen, hoe u uw flexibiliteit kunt herwinnen en hoe u gemakkelijk uw algemene welzijn kunt bevorderen.

Voelt u zich stijf of flexibel, kunt u gemakkelijk de bewegingen maken die uw dagelijkse activiteiten vereisen, vindt u het leuk om te dansen of een beetje veeleisende lichaamsbeweging te doen?

Flexibiliteit is een indicator voor het fysieke welzijn en kan worden verbeterd met specifieke stretching en lichaamsbeweging.

Flexibiliteit reflecteert ook op het functioneren van de geest en de emoties. Het is gemakkelijk te zien dat mensen die stijf, onbuigzaam denken of die hun emoties onderdrukken een gebrek aan flexibiliteit en harmonie in hun bewegingen laten zien.

De mate van flexibiliteit hangt grotendeels af van de toestand van het fasciale systeem, dat bestaat uit weefsels met een verschillende dichtheid, weerstand en flexibiliteit. Dit systeem verdicht, vormt, compartimenteert en stabiliseert het organisme.

Bovendien is het verbonden met het zenuwstelsel en informeert het over de mechanische spanningen die ons lichaam ondervindt. Het is dus ook een gevoelig systeem dat reageert op de invloed van onze emoties.

We stellen verschillende oefeningen voor die je helpen om te rekken en die het fasciaal weefsel bewerken.
 

1. Rek de spankracht en de bilspieren

8 ejercicios para estirar tus fascias y ganar flexibilidad

  • Laat uw onderarmen rusten op de rugleuning van een stoel, waarbij uw handen in elkaar grijpen, of houd een steunpunt vast waarmee u uw armen kunt strekken en het gewicht van uw bovenlichaam naar voren kunt laten vallen op de vloer.
  • Strek de ene knie uit en buig de andere voorover, en breng je voet zo ver mogelijk naar achteren.
  • Kantel je bekken naar de gebogen knie.
  • Adem diep in de onderrug aan de zijkant van het gebogen been.
  • Altijd waarderen hoe het zich uitstrekt.