6 Voedingsmiddelen die je in een goed humeur brengen
 

Hoe het beoefenen van onze favoriete sport, het doorbrengen van tijd met onze familie of vrienden, zelfs het gaan naar de film, is bewezen om het goede humeur naar boven te halen.
6 alimentos que te ponen de buen humor

Voor veel mensen is voedsel ook een injectie van geluk. Voedsel heeft de potentie om de stemming te beïnvloeden en heeft de kracht om een persoon zijn stemming te laten variëren afhankelijk van het soort voedsel, de frequentie of de hoeveelheid die hij of zij eet. Daarom kan het eten van de juiste ingrediënten een persoon ook een goed gevoel geven. Dit gedrag wordt geconditioneerd door serotonine, een type neurotransmitter dat veel te maken heeft met emoties en stemming, naast het uitvoeren van andere taken zoals het beheersen van de eetlust, het helpen onderhouden van de botstructuur, of het reguleren van het cardiovasculaire systeem. Serotonine is aanwezig in een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen en hier zijn er enkele die je stemming doen stijgen op die momenten dat je je verdrietig of in een slecht humeur voelt.
 

1. Vruchten

De vrucht is in staat om de stemming direct te beïnvloeden en het goede humeur te verhogen. En alsof dit nog niet genoeg is, heeft het ook een zeer positief effect op het fysieke aspect door te helpen bij het voorkomen van diabetes, obesitas of bepaalde hartziekten. In het algemeen beantwoordt elke variëteit van de vruchten aan deze kenmerken, hoewel er enkele zijn die een grotere relevantie hebben in termen van stemming:

  • De banaan

Dit voedsel is niet alleen rijk aan kalium, maar ook aan vitamine B6, waarvan bekend is dat het de ontwikkeling van depressies voorkomt. Hoewel in het algemeen alle vitaminen van de B-groep essentieel zijn voor het welzijn van het lichaam, is het B6-type onmisbaar voor de productie van bepaalde hormonen zoals melatonine, dopamine of juist serotonine.