5 dingen die gebeuren als je elke dag 2 dadels eet
 

Dadels zijn kleine, ovale vruchten van de dadelpalm die in een tropisch klimaat worden geteeld. Door de afstand die ze moeten afleggen om de tafels te bereiken, worden dadels vaak gedroogd verkocht, wat hun zoetheid concentreert en hen een aangename textuur geeft. Eerlijk gezegd kunnen dadels erg lijken op geleibonen, behalve dat ze veel gezonder zijn.

Descubre las propiedades de los dátiles! -canalSALUD
 

De nutritionele voordelen van dadels zijn talrijk. Slechts één portie van 3,5 ounce heeft ongeveer 20% van uw dagelijkse kaliumbehoefte, samen met 7 gram vezels, 2 gram proteïne en verschillende soorten antioxidanten. De data bevatten ook een goede hoeveelheid koper, mangaan, vitamine B6, magnesium en ijzer.

Verse dadels kunnen helder rood of helder geel zijn (of iets daartussenin), maar gedroogde dadels hebben meestal een goudbruine tint. De meest geconsumeerde soorten zijn Medjool en Deglet Noor, maar er zijn eigenlijk meer dan 3.000 soorten wereldwijd!

Welke variëteit je ook kiest en of ze nu droog of vers zijn, dadels bieden een aantal echt uitstekende gezondheidsvoordelen. Probeer er elke dag maar 2 te eten gedurende een week en kijk wat er met je lichaam gebeurt. We hebben een aantal van de meest opwindende mogelijkheden samengesteld, maar eerlijk gezegd is de #5 op zichzelf al bijna genoeg!